Speelclub

Wie zijn de Speelclub?

De Speelclub (8-9 jaar) houden van spelen maar ook van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen, heksen, prinsen, prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Ze gaan graag op missie om steeds een groter deeltje van de wereld te ontdekken. Ze dollen en rennen door het bos of verkleden zich. Vaak trekken ze erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en de gekste opdrachten. Bij de speelclub leren de kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen ontstaan en banden worden gesmeed.

Ook op kamp zijn de jonge Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen. Zij gaan niet de volledige periode mee, maar wel één week in plaats van tien dagen. Het kamp voor de speelclubs gaat door van 14-20 juli.

Vanaf november verwachten wij iedereen in uniform, maar dit geldt niet voor de Speelclub. Zij mogen het hele jaar door hun speelkledij dragen. De reden daarvoor is eenvoudig: zij groeien er nog te vlug uit. We vragen wel dat ze kleren dragen die vuil mogen worden.

Wij merken dat veel kindjes toch nog koud hebben op de chiro omdat ze enkel een trui of geen sjaal/muts dragen. Gelieve er rekening te houden dat wij, zelfs bij slecht weer, zo veel mogelijk buiten spelen, want dat is nu eenmaal ons favoriete ding. Hou er ook rekening mee dat in ons belgenlandje het weer nogal kan schommelen: dat de zon schijnt om 14 uur betekent niet dat het niet kan regenen om 15 uur 😉

Programma komende weken

Datum Uur Wat? Beschrijving
Zaterdag 30 april 14-17uur kampdag! Vandaag gaan we voor 1 dag op kamp als voorbereiding voor het echte chirokamp!
Zondag 1 mei 8-11uur Chiro-Ontbijt kom gezellig ontbijten met ons !! link op startpagina van de site
Zaterdag 7 mei 17-19uur Laatste keer chiro We sluiten de laatste keer chiro af met een gezellige avondactiviteit. Jullie worden met lege magen op de chiro verwacht. Zorg ook voor een dekentje dat vuil mag worden of warme kleren. Als je dochter aanwezig zal zijn; zou het vriendelijk zijn dat je ons een mailtje of berichtje stuurt (zie hieronder); zo kunnen we een inschatting maken voor het eten.

Leiding

Mailen kan naar: speelclub@chirowindeke.be

Amber Van Wettere Ine Reynvoet  Liselot Matthys
0470 69 25 29 0470 02 37 49 0476 04 76 77

speelcubs