Speelclub

Wie zijn de Speelclub?

De Speelclub (8-9 jaar) houden van spelen maar ook van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen, heksen, prinsen, prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Ze gaan graag op missie om steeds een groter deeltje van de wereld te ontdekken. Ze dollen en rennen door het bos of verkleden zich. Vaak trekken ze erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en de gekste opdrachten. Bij de speelclub leren de kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen ontstaan en banden worden gesmeed.

Ook op kamp zijn de jonge Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen. Zij gaan niet de volledige periode mee, maar wel één week in plaats van tien dagen. Het kamp voor de speelclubs gaat door van 14-20 juli.

Vanaf november verwachten wij iedereen in uniform, maar dit geldt niet voor de Speelclub. Zij mogen het hele jaar door hun speelkledij dragen. De reden daarvoor is eenvoudig: zij groeien er nog te vlug uit. We vragen wel dat ze kleren dragen die vuil mogen worden.

 

Programma voor de komende weken

Datum Uur Wat? Beschrijving
Zaterdag 3 februari 2024 14u- 17 u knutselen Vandaag knutselen we enkele mooie kunstwerkjes voor Friet Met Stoverij.
Zaterdag 10 februari 2024 !!!10u 30- 12u 30 !!! Smullen Wij gaan brunchen met heel wat lekkers vandaag! Zorg ervoor dat de maagjes leeg zijn en vergeet jullie beste kookkunsten niet! Breng aub €2 mee. 
Zaterdag 17 februari 2024 14u-17u De Zoo Vandaag gaan jullie leren hoe jullie het best jullie eigen zoo uitbaten. Zijn er wel genoeg leeuwen aanwezig? Al altijd willen weten hoe het is om een zoo uit te baten; wel vandaag is jullie kans; want wij spelen vandaag het grote zoo-spel. Zal het lukken om op tijd alle leeuwen te verzamelen? En wat met onze struisvogels? Kom verkleed en je hebt alvast 1 dier extra in jouw zoo 😉
Zaterdag 24 februari 2024 14u-17u Bakken Zit er een echte keukenprinses in jullie verborgen? Wij hopen alvast van wel; want vandaag gaan wij kokerellen. Maak jullie maar klaar om jullie handen uit de mouwen te steken vandaag; want wij gaan iets bakken! Jammie!!
Zondag 25 februari 2024 14u-17u Friet Met Stoverij Vandaag is het geen chiro; maar jullie zijn wel allemaal welkom om lekkere frietjes en stoverij te komen eten in De Kluize. Jammie!! Zin in een heerlijk bord? Inschrijven kan tot en met 16 februari via de link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHcsy65WH8awOy3yVagdFeoCtXkCvBXfw8A7c7uhzPVn5jCA/viewform
Zaterdag 2 maart 2024 14u -17u Olympische Spelen PANG! Daar gaat het startschot! Wie is de snelste? Wie heeft de beste armspieren? Vandaag spelen wij de olympische spelen op ons eigen niveau. Wie weet ga jij wel met een mooie medaille naar huis…
Vrijdag 8 – zondag 10 maart 2024 WEEKEND WEEKEND Wij gaan op weekend! 'Weekend'; wat is dat? Het is een weekend waarop wij samen 2 nachtjes slapen op een andere locatie; knotsgekke spelletjes spelen en van heerlijk eten mogen genieten. Meer info volgt nog via mail. De link naar een versie van ons weekendboekje: https://docs.google.com/document/d/1Qkxew4NFCMvz0igWAlOWpXqSPMx8-IXVYnukJb_LwFY/edit?usp=sharing 
Zaterdag 16 maart 2024 14u-17u verrassing verrassing
Zaterdag 23 maart 2024 14u-17u Windeke mooi maken Vandaag maken wij samen onze gemeente weer een stukje mooier. Dit doen wij aan de hand van een actie 'Mooimakers' waarbij wij samen er samen voor zorgen dat ons mooi Windeke afvalvrij is. Dus trek jullie stevige wandelschoenen maar aan; want wij gaan enkele kilometers afleggen vandaag.

Leiding

Mailen kan naar: speelclub@chirowindeke.be

Bellen kan naar: 0484 28 70 90 (Amélie)

Elize De Buck Amélie Scheldeman Felice Ide

speelcubs